In Memoriam

In Memoriam Mr. W. Spangenthal

Wilfred Spangenthal werd geboren op 14 juli 1933 in Amsterdam.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten hij, zijn moeder en broer 2 jaar in het concentratiekamp Theresienstadt, zijn vader werd gestuurd naar het vernietigingskamp Auschwitz waar hij niet levend uit is gekomen. Zijn moeder hertrouwde na de oorlog met Hans Wolff en zij kregen nog een dochter. Op 20 jarige leeftijd overleed zijn broer Michel aan nierfalen en algehele verzwakking door de oorlog. Het gezin Wolff-Spangenthal vertrok eind jaren veertig naar Canada, waar Wilfred begon aan een studie aan McGill in Montreal. Op een vakantie ging hij kijken bij het kleine bedrijfje in Suriname wat eigendom was van het familiebedrijf van Hans Wolff in Nederland en besloot te blijven. Hij bleef 25 jaar in Suriname en bouwde het bedrijf uit tot 1 van de grootste importeurs en distributeurs van het land. In 1973 overleed plotseling zijn (2e) vader Hans Wolff en vertrok het gezin Spangenthal (Wilfred was inmiddels getrouwd en er waren 2 dochters) naar Nederland.

Vanuit Amsterdam en later Lisse, hield hij een stevige grip op het bedrijf in Suriname en wist zelfs in de moeilijke jaren ‘80 het hoofd boven water te houden. Ondertussen investeerde hij ook in een Nederlands bedrijf (Bizerta Sport) en was ook daar directeur tot enkele jaren geleden. Hij bleef echter 3-4 keer per jaar naar Suriname komen en was altijd zeer goed op de hoogte van alles wat zich afspeelde. In 2005 keerde zijn dochter Irene terug naar Suriname om samen met haar partner Stan Franker en mede directielid, Joyce Heijmans, de leiding over te nemen. Wilfred Spangenthal bleef echter de directeur van de Nederlandse Holding en inkoopkantoor.

Hij was een grote inspirator voor zijn familie, werknemers en iedereen die met hem te maken had. Hij vertegenwoordigde een generatie die ethiek, normen en waarden hoog in het vaandel had en combineerde dat met een scherp commercieel en cijfermatig inzicht. Daarnaast was hij iemand met een groot hart, op wie altijd een beroep gedaan kon worden. Hij ondersteunde zowel in Nederland, Israël als Suriname veel organisaties en individuen die hulp konden gebruiken.

Hoewel hij moeilijk gemist kan worden, zullen zijn opvolgers en het management in zijn “spirit” doorgaan op het zelfde pad en het bedrijf verder blijven uitbreiden.

HEM Suriname N.V.

Hendrikstraat 281
Paramaribo - Suriname
Tel: 472351
WhatsApp: 8641870

Hollandsche Export
Maatschappij B.V.

Corn. Verolmeweg 17,
2171 KV Sassenheim
P.O. Box 208, 2160 AE Lisse
Nederland
Tel: + 31 (0) 252 23 00 14

Webshops

now2Su logo hem2b logo Avoda logo
facebook page Instagram page Linkedin page
Whoops! The requested page could not be loaded!
Please check your internet connection, or try again later